MANİSA / SARUHANLI - Cumhuriyet Ortaokulu

Cumhuriyet Ortaokulu Kodluyor - Codeweek 2023 Manisa Etkinliklerimiz

Kod Haftası "CodeWeek 2023" Etkinlikleri

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanması kararına bağlı olarak Kod Haftası 2023 yılı temasının "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" olarak belirlenmiştir. Bu Çerçevede Okulumuz Cumhuriyet Ortaokulu olarak 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen Kodlama Haftası Codeweek 2023 etkinlikleri düzenlenmiştir.

26-10-2023

Bu kapsamda Kod Haftası; kodlama, yapay zekâ, robotik, algoritmik düşünme gibi dijital becerileri geliştirmeye yönelik düzenlenen en geniş katılımlı sosyal etkinliktir. Etkinliklerin donanım, robot teknolojileri, veri işleme ve görselleştirme, web geliştirme, temel programlama kavramları, görsel/blok kodlama etkinlikleri, yazılım geliştirme, oyun tasarımı, nesnelerin interneti ve giyilebilir bilgi işlem, 3D baskı, artırılmış gerçeklik, yapay zekâ gibi 18 farklı konu alanından düzenlenmekte olup, okulumuz olarak Yapay Zeka, Eglenceli Kodlama Aktiviteleri ve Oyun tasarlama alanlarında öğrencilerimizle çeşitli uygulama etkinlikleri düzenlenmiştir.

Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 09:34 - Görüntülenme: 81